ponedjeljak, 28. ožujka 2022.

Duga Resa: ZeKa 2022

Nakon dvogodišnje pauze, proteklog vikenda u hotelu Frankopan je održan logički turnir ZeKa 2022. Uz 16 domaćih logičara u Dugu Resu iz Beograda je doputovala Bojana s Vukom, a iz BiH su nam pristigli Adnan i Eldin. U petak navečer nas je posjetila eks-domaćica turnira Zrinka Kokot, trenutno u posjeti domaji, a u subotu višekratni pobjednik Goran Vodopija.

Rješavanje je odigrano u sedam setova, u kojima je pobjeđivalo čak petero logičara.  Minijature Andreja Ivankova je za samo pola predviđenog vremena najbrže riješio junior Antonio Šimundža, a Petar Štambuk i Luka Pavičić su uz jednu grešku riješili kompletne mrežaste zagonetke Valtera Kvalića. Štambuk je riješio najviše klasičnih zagonetaka u autorstvu učenika Siniše Hrge, a Pavičić se najbolje snašao u Štambukovim inovacijama. Bojana Vojnović se pokazala kao najbolja sudokašica riješivši najbrže Pavičićev brzinac sudokića, kao i najviše Hrginih varijacija sudokua , dok je drugi Pavičićev brzinac “negativ” najbrže riješila Zorica Radunić.


Na kraju natjecanja pobijedio je Petar Štambuk ispred Dalibora Grđana i Bojane Vojnović, a od šestoro juniora najbolji je bio Splićanin Antonio Šimundža. Nedjeljno jutro je bilo rezervirano za rješavanje šifriranog pentamina Nikole Živanovića. Natjecatelji su prema plasmanima podijeljeni u četiri ekipe, a u rješavanju su najbrži bili Crveni: Splićani Štambuk, Pavičić, Šimundža i Ana Karmelić.


Slobodno vrijeme je ispunjeno ugodnim druženjima i ćakulama uz piće, te igranje društvenih igara. Nakon nedjeljnog ručka uslijedio je rastanak sa željnim iščekivanjem novog susreta na jesenskom turniru Zagorje Open u Tuhelju.


Najbolji pojedinci: Dalibor Grđan, Petar Štambuk, Bojana Vojnović i  Antonio Šimundža


Ekipni pobjednici: Petar Štambuk, Ana Karmelić, Antonio Šimundža i Luka Pavičić

LuPa

Nema komentara: