srijeda, 19. prosinca 2018.

Iz zagonetačke fotoriznice (112)


Do prvog međunarodnog susreta odgonetača Čvora i Szekszardskog zagonetačkog kluba iz Szekszarda u Mađarskoj došlo je 13. lipnja 1976.  Čvoraši su bili gosti a u Mađarsku su putovali: Stjepan Horvat (tajnik ZDČ i vođa puta), Slavko Peleh (kapetan ekipe i član žirija), Milovan Šoić (dopredsjednik Savjeta EUČ), te kao članovi ekipe Miroslav Šantek (urednik), Stanko Štimac (urednik), Boro Rogić (fotoreporter), Ivan Ređep (tehnički urednik) i Ignac Božićević (pomoćni radnik).
U samom natjecanju kao članovi ekipe nastupili su Stanko Štimac, Miroslav Šantek, Boro Rogić i Ivan Ređep. Konačni rezultat bio je 4:4. U članku o ovom susretu objavljenom u „Zagonetaču“ br. 122 od 10. VII. 1976. Slavko Peleh je pisao:
„Za ovu manifestaciju se može reći da je vrlo uspjela. To je još jedan novi vid Čvorove aktivnosti na međunarodnom planu. Nastao je kao rezultat kontinuiteta  petogodišnjih veza Fülesa i Čvora. Jedan list je napisao da je to u svijetu rijetka i jedinstvena manifestacija prijateljstva“.



Na slici Bore Rogića: Stjepan Horvat, Ferenc Vereckei, Milovan Šoić, Stanko Štimac, (prevoditeljica), Slavko Peleh, Ivan Ređep i Miroslav Šantek.

Neki Tip

Nema komentara: