utorak, 19. veljače 2019.

Iz zagonetačke fotoriznice (173)


Enigmatski ogranak „Bor“ – Enigmatskog kluba Beograd osnovan je zapravo 26. maja 1980. Tadašnje enigmatske entuzijaste u Boru udostojio je svojim prisustvom osnivač i dugogodišnji urednik Enigme iz Beograda Vlastimir-Vlasta Pavlović.


Na ovom snimku, pored moje malenkosti, leđima su okrenute ličnosti koje su i na  fotografiji priloga "Iz zagonetačke fotoriznice" (163).


Na drugoj fotografiji, koju dostavljam, pored već pomenutih, je Vlasta Pavlović, a iza su: Saša Milanović (šareni džemper), ???, Milosav Jović, ???, ???, i u zadnjem redu: ???, ???, Tomislav Tešović, ???.

Kako je „enigmatika“ dobila na popularnosti, ukazala se potreba, pa je enigmatski ogranak prerastao u Enigmatski klub „Bor“ i to 17. maja 1985. godine, kada postaje pravno lice. Osnivanju je prisustvovala Nevena Knežević, glavni urednik enigmatskih izdanja Eureka (malog i velikog formata)  Dečjih novina iz Gornjeg Milanovca.

Krsta Ivanov

2 komentara:

Krsta kaže...

Zagonetačka fotoriznica (173) je u direktnoj vezi sa fotoriznicom (163).
Radi pojašnjenja, moj komentar je:
- na prvoj slici, za radnim stolom je moja malenkost, a ostali ledjima okrenuti, mogu se prepoznati prema drugoj slici i teksta ispod druge slike,
- tekst izmedju slika odnosi se na sliku iz fotoriznice (163), gde takodje ima skraćeni tekst u vezi dotične slike.
Hvala!
Pozdrav.

Nedjeljko Nedić kaže...

Ispravit ću ovo. Hvala ti Krsta.