srijeda, 6. svibnja 2020.

2. mjesto na XVII. MPL-u




(Zoran Radisavljević, Kvizorama broj 1462, 2. V. 2020., str. 3 i 10)

Sudionik

Broj komentara: 5:

Tonci M kaže...

Prečkalica je izvanredna, možda i među najboljima koju sam vidio u Kvizorami, to kako je posložen lijevi dio nakon što se izvukla bjelina (QUO VADIS, KAP PO KAP, ŠNICLE, ŠIPAN & ČARKE jedno uz drugo, kvizaške petoslovke sa alternirajućim grupama (TRIER, JOOLS)) je nešto što bi trebalo pokazati svakome tko sastavlja na ovaj format: tako se dovršava križaljka!
Šteta što talijanka malo škripi u desnom dijelu (pogotovo ova 4-slovna kratica): bilo je očito neizvjesno između Zokija i Pere, čestitke obojici na sjajnim radovima!

Aljoša Vuković kaže...

Al Pacino - Kum

Nedjeljko Nedić kaže...

Tako je, Aljoša!

Premetaljka ima "bijednih" 11 slova i ona najviše "škripi".
Glede prečkalice, ne slažem se uopće jer kakava je to križaljka koja počinje s jednoslovom. Mislim da u prečkalicama jednoslovi ne bi smjeli biti. U njoj je i dugačak pridjev "neotesano".
U talijanci su ustvari dvije četveroslovne kratice: jedna poimeničena (SSSR) i jedna koja to nije (IBEI).

Po mojim ocjenama ovi će radovi pasti za nekoliko mjesta ka dolje.

Anonimno kaže...

Dakle tvoji radovi idu na prva dva mjesta velemajstore. Šteta sto nisi žirirao jer jedini znaš koliko slova mora imati anagram i prva riječ u prečkalici. ... svog jedinog sebe

Nedjeljko Nedić kaže...

Ne znam dok se ne objave ostali.
Za mene je premetaljka s 18 slova i 4 riječi, koja je tematski povezana, puno bolja od one s 11 slova.
Izolirana slova, gdjegod da su, nisu ukras križaljke. Prečkalica ima 17 prečaka i PDR ispod 5,0. Zato nije smjela biti ovako visoko.