utorak, 12. svibnja 2020.

Naivni MM




(Mladen Marković, Skandi Feniks broj 1086, 5. V. 2020., str. 14 i 15)

Bjelinaš

2 komentara:

Mandrak kaže...

Uključujući ove dve, u Feniksovim izdanjima je do danas 160 mojih belina 7 x 7.
U nekom trenutku sam hteo da teram do 200, prosto volim okrugle brojke... ali to se po svoj prilici neće desiti (premda se je Nedjeljko brže-bolje oprostio sa mnom još pre 2 meseca, ima na lageru još mojih radova :)
Taj podatak ničemu ne služi, naravno, tim pre što su te beline u većini slučajeva rutinske, ali ako sam od 160 napravio bar 30 nesvakidašnje kvalitetnih - mislim da je to dobar skor.
Lep detalj za CV: napravio rekordan broj belina za taj i taj časopis. :) Jedini je problem što van enigmatskih krugova, takvi podaci mogu samo da služe za sprdnju... kao da npr. piše: stucao rekordan broj uskršnjih jaja ili zapišao najdalju tačku od crte.

Usput, napravio sam im i 10 belina 8 x 8 (+ 2 krnje beline 8 x 8, što bi rekao jedan majstor), s tim što deseta nije objavljena (rađena za novogodišnje izdanje, zbog čestitke bi tu mnogo toga moralo da se menja ako je ostavljena za sretnu novu 2021).
Sedmu Nedjeljko nije registrovao jer je objavljena kao domino (sa Hesseom). Zapravo, tematska ličnost je tu bio Laštro, ta belina je napravljena njemu u čast povodom 40 godina od prvog objavljenog rada, ali valjda nije dovoljno poznat i bitan (ah, pa on im je napravio onu najbolju belinu 9 x 9, ali nema smisla promovisati takvog prosečnog autora u križaljci... dok sam, recimo, u jednoj belini 8 x 8, čiji je autor njihov ponajbolji suradnik, video iznimno poznatu ličnost Caroline Lucas, opisanu kao da je u najmanju ruku Margaret Thatcher:P).

Nedjeljko Nedić kaže...

Imaš ti kvalitetnih bjelina. Ovu što nisam "registrovao", moram pronaći. Znam samo da mi je fascikl s križaljkama s bjelinom 7 x 7 za 2018.-20. več prepun pa sam ga morao prepoloviti.