nedjelja, 31. ožujka 2019.

Iz zagonetačke fotoriznice (212)


Zagonetačko društvo Čvor (ZDČ) pomagalo je druga okupljanja zagonetača, njihova društva, klubove ili sekcij) na razne načine. Dobra suradnja bila je s Valjevskim enigmatskim klubom (VEK) „Brankovina“ na čijem čelu je bio zagonetački velemajstor Branko Polić. ZD „Čvor“ je tiskao rukopis peteroslovnog enigmatskog rječnika kojega je pripremio upravo Polić, a redakturu izvršio Boris Antonić iz Osijeka, u to vrijeme urednik Čvoru („Čvor Križaljka“). Ranije je dogovoreno da se pokuša izdavati manji enigmatski list na ekavici, pa se uredničke palice prihvatio Branko Polić. U skladu s tadašnjim političkim i društvenim kretanjima trebalo je takvu suradnju potvrditi društvenim dogovorom – Samoupravnim sporazumom o suradnji Čvora i Brankovine. Predstavnici ZDČ-a bili su gosti u Valjevu gdje je 10. svibnja 1986. godine taj sporazum i potpisan. Tako je pokrenut časopis „Skandi ukrštenice“.


Na fotografiji su Čvoraši u društvu svojih domaćina na izletu u okolici Valjeva. Od lijeva: (?), Branko Polić, (?), (?), Bruno Pacadi, Petar Ivegeš, Stjepan Horvat i Radoš Pušonjić.

Neki Tip

2 komentara:

Anonimno kaže...


Prvi na slici je MIODRAG MARJANOVIĆ, profesor, međunarodni šahovski sudija i jedan od osnivača VEK "Brankovina" 10. 09. 1983. godine (LSE, strana 426).
Možda Voja Dodevski može prepoznati ostalu dvojicu iza Branka Polića.

Vlašar

Nedjeljko Nedić kaže...

Pokušat ću pronaći tko su oni u Zagonetaču.