subota, 23. studenoga 2019.

U spomen (26) – MLADEN MIODRAGOVIĆ


MLADEN MIODRAGOVIĆ

(Prijedor, 6. veljače 1957. – Banja Luka, 25. listopada 2019.)


Svoj je životni put nakon kratke i teške bolesti nedavno okončao specijalist obiteljske medicine i zagonetač Mladen Miodragović. Sahranjen je na prijedorskome groblju Pašinac 27. listopada 2019.

Medicinski je fakultet pohađao u Sarajevu. Prvi je sastavak objavio u Predahu broj 18 od 15. svibnja 1976. Surađivao je još u Vjesnikovu kvizu Mini Čvoru, Skandi Čvoru ... te u više nezagonetačkih časopisa (Vikend, Kozarski vjesnik ...). Neke je radove potpisivao s pseudonimom Mimla. Posao ga je poslije udaljio od enigmatike.

Predstavljen je u Leksikonu zagonetača Jugoslavije, a spominje se i u Malome zagonetačkom datumaru iz 1983. i Adresaru zagonetača Jugoslavije (1984.).

Počivao u miru Božjemu!

Nekrologije

4 komentara:

Neki Tip kaže...

Iskrena sućut obitelji dr. med. Miodraga Miodragovića.

Koristim prigodu, iako nije pravi trenutak, da ispravim podatak. Surađivao je u izdanjima "Čvora", ali nije u "Čvor razbibrizi". Jednu križaljku objavio je i u "Predahu" (br. 18, 15. svibnja 1976.) pa mu je to vjerojatno prvi rad. Podatak o Vjesnikovom kvizu uzet je iz LZJ a tamo je dospio iz Upitnika za LZJ. Čudno da nema podataka o nekom drugom enigmatskom listu.
Doista je šteta što i danas autori smatraju da su podaci za njihove zagonetačke životopise "bezvezne" stvari.

Anonimno kaže...


Saučešće porodici MLADENA MIODRAGOVIĆA.

Vlašar

Бранислав Никић kaže...

Počivao u miru! Saučešće porodici.

Nedjeljko Nedić kaže...

Dodat ću Predah i izbrisati Razbibrigu. O njemu nema spomena u LSE-u.