subota, 28. listopada 2023.

Susret zagonetača na LXVI. Sajmu knjiga u Beogradu

У организацији издавачке куће АЛМА, власника др. Ђорђа ОТАШЕВИЋА, Енигматског клуба НОВА ЗАГОНЕТКА и Енигматског савеза Србије 27. октобра је на штанду АЛМЕ одржан сусрет енигмата на 66. Сајму књиге за 2023. годину.

У присуству петнаестак енигмата и љубитеља енигматике представљена је нова књига Драгана ЛОЈАНИЦЕ "ЗНАЊЕ КРОЗ РАЗОНОДУ", затим је на увид присутнима дата монографија "ЕНИГМА - 70 ГОДИНА" а подељени су ВЕСНИК број 78 (гласило ЕК НЗ) и ЛОКАЛИТЕТОВ ЗАБАВНИК број 12 и три броја посвећена Сремским Карловцима.


Присутни су били: Ђорђе ОТАШЕВИЋ, Војин ВУКШИЋ, Мирослав ЛАЗАРЕВИЋ, Зорица ЈАКОВЉЕВИЋ, Зоран РАДИСАВЉЕВИЋ, Владимир ШАРИЋ, Драган ЛОЈАНИЦА, Миодраг ИВАНИШЕВИЋ, Раденко РАКОВИЋ, Бранислав НИКИЋ, Јовица и Михаило ДИНЧИЋ, Сретен ПЕРИЋ и Вања ТОМАШЕВ. Раденку РАКОВИЋУ и Вањи ТОМАШЕВУ су овом приликом уручене захвалнице за учешће у такмичењима у оквиру 22. Сусрета енигмата Србије.

На самом штанду АЛМЕ било је изложено више енигматских књига које је ова издавачка кућа, сама или са Енигматским савезом Србије и ЕК Новом загонетком, објавила у последњих 20-ак година. Иначе, штанд АЛМЕ је једино место на Београдском сајму књига где се даје знатан допринос бољем третирању енигматике, као умне дисциплине и могућност да се и енигматске књиге представе паралелно са издањима из других области људ-ских интересовања и стварања.

VlaŠar

2 komentara:

Anonimno kaže...


На списку присутних недостаје 15. РАТКО СТОЈКОВИЋ!
Извињавам се доајену што је омашком изостављен.

Влашар

Nedjeljko Nedić kaže...

Nek' je on nama živ i zdrav!