nedjelja, 20. listopada 2019.

Antunova bio-enigmo monografija


Nakon godinu i pol dana rada iz tiska je konačno izašla biografija i enigmatska monografija novogradiškoga zagonetača Antuna Jurića pod nazivom „Od Adžamovaca do Aachena i natrag“. Budući da Antun još uvijek živi i radi u njemačkome gradu Aachenu naslov joj je, kao i nekoliko priloga, preveden  na njemački i glasi „Von Adzamovci bis nach Aachen und zurück“.


Knjigu je uredio Nedjeljko Nedić, računalno ju je obradio Siniša Zlatarević, tekstove s njemačkoga prevela je Zvonislava Marošević, a rebuse je nacrtao Dejan Minić. Iako je riječ o autobiografiji, nema dvojbe da je i to prava enigmatska monografija budući da je njezinim sadržajem i više od stotinu zagonetaka koje je popularni Tona objavio u više od 40 godina zagonetanja.

Ovom knjigom, trećom po redu u 2019., Antun se pridružio malobrojnim zagonetačima s objavljenom monografijom. Stoga zaslužuje dvostruke čestitke.

Urednik

Broj komentara: 6:

Zdravko kaže...

Čestitam kolegi Juriću na ovoj mono-biografiji!
Vesele me ovakva izdanja koja ujedno pridonose značaju i popularizaciji enigmatike.

Neki Tip kaže...

Bravo za Antuna, bravo za Nedjeljka ... Rado bih imao primjerak s posvetom pa molim obavijest kako da dođem do nje. Naravno, želio bih i autorovu posvetu u njoj, ako zaslužujem!

B. Antonić kaže...

Naručujem jedan primjerak.

Rok Ban kaže...

ČESTITKA AUTORU.

gogoo kaže...

Čestitke Toni i drugima koji su radili na knjizi.

Nedjeljko Nedić kaže...

U Tonino ime zahvaljujem se svima na čestitkama. Tona je u Aachenu i potpisati se ne može.