ponedjeljak, 30. prosinca 2019.

Iz zagonetačke fotoriznice (446)


U Vinkovcima je 14. rujna 1999. godine održan susret zagonetača povodom tridesete obljetnice prvog Susreta zagonetača Jugoslavije koji je održan u Vinkovcima u okviru Vinkovačkih jeseni a u organizaciji Enigmatskog udruženja Bjelovar i uz podršku nekoliko Vinkovčana: Ivana i Borisa Antonića, Zdenka Svorena i Dušana Šuše.


U prostoru Gradske knjižnice i ja sam se prisjetio tih dana i svega onoga što smo postigli u hrvatskoj enigmatici u tih trideset godina.

Neki Tip

Broj komentara: 5:

IlijaO kaže...

Za one koji ne prepoznaju ( a možda ih zanima ?), osobe na slici:
Neki tip (Štef Horvat )- bijela košulja, moja malenkost u šarenoj ( ni danas ne znam kako je meni baš pripala čast da u ime domaćina otvorim SOZAH), a s leđa, u prvom redu, Mladen Karlić, tadašnji gradonačelnik Vinkovaca, te Manda Uzunić, dugogodišnja članica ZDV-a Vinkovci.

Neki Tip kaže...

Hvala Ilija, na pojašnjenjima. Jedino što mislim da to nije bio SOZAH, već susret enigmata koji su organizirali Vinkovčani sa željom da nastave enigmatska događanja, prvih sedam SZJ što su organizirani u Vinkovcima u okviru Vinkovačkih jeseni, čiji je inicijator i nositelj bilo EU Bjelovar uz pomoć troje Vinkovčana: Zdenka Svorena, Ivana Antonića i Dušana Šuše. Za te priredbe je ZD Čvor dobio povodom 10. obljetnice Vinkovačkih jeseni najveću nagradu u to vrijeme - ZLATNU JABUKU. U to vrijeme nije bilo ZDV. No ne bih širio temu ...

IlijaO kaže...


Ni ja se točno ne mogu sjetiti, ali:
Na portalu HZS piše da je u Vinkovcima, 18.-19.9.1999. održan 15. SOZAH (http://hzags.hr/prvenstvo-hrvatske-1999-vinkovic).
pozz

Anonimno kaže...

Vidi Feniks 126 i 44. stranicu (bez širenja teme, istine radi). Pero

Nedjeljko Nedić kaže...

SOZAH je sigurno, jer IlijaO. nije bio aktivan na skupovima u 80-ima. Nisam ga prepoznao!