subota, 19. listopada 2024.

U spomen (77)

 

НЕМАЊА ЈАРИЋ

(1940. – 2024.)

У Новој Пазови је 6. октобра умро Немања ЈАРИЋ, енигмата који је представљен са сликом у Лексикону српских енигмата на 138. страници. Опширан текст Јована ВУКОВИЋА о њему објављен је у Сремским новинама 16. октобра, где је стављен акценат на томе да је био добар фудбалер и шахиста уз детаљну професионалну биографију као грађевинског инжењера.

Немања ЈАРИЋ је рођен 18. јула 1940. године у Пестову крај Вучитрна на Косову и Метохији. Породица му се после рата преселила у Нову Пазову. Основну школу је завршио у Новој, гимназију у Старој Пазови а Грађевински факултет у Београду. Први енигматски рад (укрштеница) му је објављен у Енигми 1976. године па је стога и поменут у монографији ЕНИГМА - 70 ГОДИНА (Јован ВУКОВИЋ, Крста ИВАНОВ и Марјан РАДАКОВИЋ, ЕСС, ЕК „Нова загонетка“ и ЕК „Бор“, 2023) на 63. страни.

Објавио је више десетина укрштених речи. Сахрањен је на новопазовачком гробљу 8. октобра. Заслугом Јована ВУКОВИЋА сазнали смо за још једног заљуб-љеника у енигматику који се због професионалних обавеза није више посветио састављању укрштеница али је као дугогодишњи пензионер био пасионирани решавач. Остао је упамћен као заслужна особа за развој привреде и спорта у Новој Пазови и општини Стара Пазова а за енигматски свет остаће у сећању као један од "Енигминих" сарадника.

В. Шарић

Nema komentara: