nedjelja, 27. listopada 2019.

Nova akcija ZKD-a


I zagonetači Dragalića sudjelovali su u građanskoj inicijativi Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj. U sklopu akcije "Zasadi drvo, ne budi panj!" zasadili su 40 sadnica hrasta lužnjaka u drvoredu uz cestu koja vodi od središta mjesta do igrališta NK Dragalić i oko samog igrališta. U akciji, koju su organizirali Zagonetački klub i Općina Dragalić, sudjelovalo je 30 ljubitelja prirode dobi od 5 do 70 godina: učenici i učitelj OŠ Dragalić, članovi Nogometnog kluba Dragalić, DVD-a Dragalić, KUD-a Dragalić, Udruge Tkanica trobojnica, zagonetači i nekoliko mještana.



Nakon uspješno završene akcije nastavljeno je ugodno druženje uz specijalitete koje je priredio naš tajnik Branko Modrić, a mališani su se osladili i sladoledom. Svi sudionici akcije i donatori dobili su prigodne zahvalnice. Našu akciju podržao je i kolega Dragiša Cetić koji je prije dvadesetak dana sastavio odličnu premetaljku: ISPOD BREZA DIVNA DUNJA!


Vjeko Hudolin

3 komentara:

Zdravko kaže...

Sve akcije ovakvog tipa zaslužuju izuzetnu pohvalu!
Lijep primjer vraćanja duga prirodi.

gogoo kaže...

Zbilja lijepa i korisna akcija, a ovaj stroj za rupe je dobro imati. A ova dječica će se dugo sjećati stabla koje su posadili.

Nedjeljko Nedić kaže...

Slažemo se. Čini mi se da na stroju radi Igor Šupica koji bijaše na SOZAH-u.