četvrtak, 20. listopada 2022.

Upletaljke

Iako je tempo izdavanja Čvorovih zagonetačkih knjiga pomalo usporen (opet se kasni s tiskom) još uvijek ne posustaje. Za rujan je priređena i otisnuta knjiga UPLETALJKE MAJSTORA S MORA čiji su autori  Luka Pavičić iz Splita i Marko Mihaljević iz Omiša, vrsni autori ne samo ove zagonetke. Čitaoci će naći nešto malo o povijesti upletaljki, brojnim njenim podvrstama te pregledni popis objavljenih upletaljki. Tu su one standardne, usmjerene, višerječne, asocijativne i tematske upletaljke, a svakako su zanimljiva poglavlja s upletaljkama koja obrađuju enigmatična imena (osobne upletaljke, upletene osobe i brojne inačice). U knjizi je obrađeno više od dvije tisuće raznih upletaljki, od kojih je polovicu pripremio Marko Mihaljević, do su druge autorski radovi 145 zagonetača. Suautor Luka Pavičić danas je jedan od najvećih propagatora ove zagonetke koja se pojavljuje u nekoliko listova i blogova.

Nova zagonetačka knjiga u izdanju Čvora iz Bjelovara – Upletaljke Majstora s mora –ima 212 stranica (12 x 17 cm) čiji je sadržaj  podijeljen na nekoliko poglavlja: Standardne upletaljke, Upletaljke nazivlja, Usmjerene upletaljke, Upletaljke, Obratno usmjerene, Kombinirane upletaljke, te posebne rubrike Slovo do savršenstva i Enigmatična imena. U knjizi je prikazano desetak likovno opremljenih upletaljki. Na kraju knjige je pregled svih autora i broj njihovih objavljenih upletaljki.


Kao i sve knjige do sada i ova knjiga tiskana je u ograničenom broju primjeraka a može se naručiti od Čvor d. o. o. Bjelovar. Cijena knjige je 100 kn (u to je uključena i dostavna poštarina za Hrvatsku!), a uplate se vrše putem banke koristeći IBAN Čvora: HR 5224020061100002081, a u rubrici Poziv na broj unosi se OIB naručitelja. Bilo bi dobro da po izvršenoj uplati nazovete Tajništvo i javite točnu adresu za dostavu (tel. 043/244-050) i potrebne podatke javite na e-poštu: jadranka@cvor.hr. Knjigu možete dobiti i pouzećem, a cijena knjige i poštarine je 135 kn.

Za uplate izvan Hrvatske cijena je 17 eura (uključena je vrlo skupa dostavna poštarina za inozemstvo) a koriste se IBAN: HR 5224020061100002081, Swift code: ESBCHR22 i VAT: HR72793634017. Ne postoji mogućnost dostave pouzećem.

(sh)

Nema komentara: