ponedjeljak, 21. rujna 2020.

Zagonetačko natjecanje na SOZAH-u u Orašju

 Na „repertoaru“ zagonetačkoga dijela XXXVI. SOZAH-a bilo je šest zadataka koje su priredili Ilija Ozdanovac i Nedjeljko Nedić: skandinavčica 14 x 8 s već upisanim pojmovima NERETLJAK i BAKIR BEŠIREVIĆ, slogovna četvorina 4 x 4 u kojoj je tematski pojam za uvrštavanje bio VIDOVICE, premetaljka s postavkom STO ŠESTA ORAŠKA BRIGADA, rebus u čijoj se postavci morao uvrstiti nadimak slavnoga nogometaša Aleksandra Živkovića – ACO, potiraljka s odgonetkom TOPIĆ i srdašce  u čijemu su središnjemu dijelu  obvezatno trebala biti slova od imena i prezimena oraškoga političara i publicista PAVE KOBAŠa.



Sudjelovalo je 20-ero sastavljača u pojedinačnoj konkurenciji razvrstanih u 6 momčadi i 3 ekipe. Vrijeme za sastavljanje bilo je 120 minuta. Naslov je po prvi puta u karijeri pripao Adnanu Spahiću. Evo cjelokupnoga poretka:

1.)  Adnan Spahić – 55 bodova

2.)   Sreten Perić – 48

3.)   Željko Jozić – 47

4.) Pero Galogaža – 45, 5.) Nevenko Soldo – 43, 6.) Valter Kvalić – 42, 7.) Luka Pavičić – 41, 8.) Stjepan Varaždinac – 40, 9.) Marko Mihaljević – 39, 10.) Stipan Medo – 37, 11.) Živko Barišić i Josip Dubrović – po 34, 13.) Radoja Racanović – 32, 14.) Željko Lebeda i Petar Štambuk – po 28, 16.) Branislav Modrić – 24, 17.) Katarina Josić – 16, 18.) Tunjo Džijan – 15, 19.) Jela Oršolić – 10 i 20.) Mare Pavičić – 5.



Momčadski poredak

1.)  EU – 146 (Spahić, Perić, Soldo)

2.)   Feniks – 121 (Galogaža, Kvalić, Barišić)

3.)   EKBV – 108 (Pavičić, Mihaljević, Štambuk)

4.)   EUO – 103 (Jozić, Varaždinac, Josić)

5.)   ZAKOS - 86 (Medo, Dubrović, Džijan)

6.)   ZKD – 84 (Racanović, Lebeda, Modrić)



Kod zagonetačica slavila je Katarina Josić ispred Jele Oršolić i Mare Pavičić, dok je ekipni naslov pripao EU „Orahovica“, drugo mjesto zauzeo je ZD „Raščica“, a treće EK „Božidar Vranicki“ Split.




Napomena: Sretena Perića nema na fotografijama jer je već otišao.

ZDR-ovci

Broj komentara: 7:

Slavko Bovan kaže...

Čestitam najboljima i organizatoru.

Tonci M kaže...

Bravo svima!

Luka kaže...

Protekao je vrlo lijep i ugodan vikend s enigmatima iz Hrvatske i regije. Zasluge za to idu na adresu vrijednog i ustrajnog domaćina Nedjeljka Nedića, koji se nije dao pokolebati usprkos aktualnim događanjima i problemima svjetskih razmjera.

Čestitke (po)najboljima, uz malu ispravku da je 3. član Feniksa Živko Barišić a ne Budimir.

Nedjeljko Nedić kaže...

Hvala na čestitkama.
Ispravljam prezime. Inače, Živko Budimir je bh. političar.

gogoo kaže...

Lijepo sa druženja i natjecanja enigmata.

Zdravko kaže...

Lijep enigmatski događaj u ovo korona-vrijeme. Svi su pobjednici i dobitnici.

Nedjeljko Nedić kaže...

Slažemo se. Bit će obilje priloga.