ponedjeljak, 19. kolovoza 2019.

Đerdan 1000


Nakladnička kuća „Planjax komerc“ sa sjedištem u Bobarama kraj Tešnja, izdavač Enigmatskoga đerdana, u petak je, 17. kolovoza 2019., priredila obilježavanje izlaska tisućitoga broja toga časopisa. Slavljeničkome skupu su pored članova redakcije nazočili i suradnici iz Tuzle, Zenice, Doboja, Maglaja ... te kao gosti Ilija Ozdanovac iz Privlake, Tunjo Džijan iz Vinkovaca i Nedjeljko Nedić iz Ugljare.


Bajruzin Hajro Planjac, Ramiz Brkić, Ilija Ozdanovac i Tunjo Džijan


Hasan Jusufi, Hamid Šahdan, Hamdo Biogradlija,  Aladin Mahmutović i Dušan Đukić

Direktor Planjaxa doc. dr. sc. Bajruzin Hajro Planjac zahvalio se svim bivšim i sadašnjim suradnicima Đerdana, članovima redakcije i grafičarima istaknuvši da je tijekom dvadeset godina izlaženja Đerdan prodan u 10 milijuna primjeraka!!! čime je znatno pridonijeo afirmaciji bh. zagonetaštva.

Urednik lista Ramiz Brkić pozdravio je sve nazočne uputivši srdačne čestitke svima zaslužnima što se Đerdan uvrstio na 12. mjesto vječite ljestvice enigmatskih časopisa s prostora bivše SFRJ koji su objavljeni u tisuću brojeva.

Potom je minutom šutnje odana počast svim preminulim suradnicima Đerdana čijim su obiteljima posmrtno uručene Planjaxove plakete. To su Sadeta Šertović (Bosanska Krupa), Franjo Krecić, Vejsil Džanić i Vladimir Bostjančić (Zenica), Vehid Gunić i Hilmo Šalaka (Sarajevo) i Mustafa Smajlović. Planjaxove plakete primili su i sadašnji zaslužni suradnici Aladin Mahmutović, Senahida Hodžić, Senaida i Elvedin Bošnjak, Amir i Juso Bašić, Eset Muračević, Ibro Memić, Ismet Herović, Remzo Suljić, Branko Milovanović, Robert Štraus, Miroslav Markovinović, Jasmin Mahić, Ljubica Bilalović, Senad Pirić, Hasan Jusufi, Avdo Bašić, Dušan Đukić  i Enver Šadinlija te članovi redakcije gl. i odg. urednik Ramiz Brkić, grafička urednica Duda Rabihić Ogrić, Muamera, Mirza i Alen Planjac, Indira Huskić i Murisa Bašić. Svi oni, skupa s gostima, nagrađeni su i s dvosveščanim izdanjem „Ko je ko u Bosni i Hercegovini“ u kojemu su životopisi oko 5.000 poznatih osoba iz BiH.


Aladin Mahmutović


Avdo Bašić


Hamdo Biogradlija


Dušan Đukić


Hasan Jusufi


Senad Pirić

U zagonetačkim razgovorima poslije doznasmo da je zenički zagonetač i aforist Avdo Bašić kumovao nazivu lista slavljenika. Na koncu poželimo Enigmatskome đerdanu još mnogo, mnogo brojeva.

Čestitar

3 komentara:

Unknown kaže...

Hvala na detaljnom izvještaju, srdačan pozdrav.
Hamdo

Бранислав Никић kaže...

Čestitam kolegama veliki jubilej!

Nedjeljko Nedić kaže...

Nema na čemu, Hamdo. Imam još nekoliko slika, ali ću ih uvrstiti kasnije.

Tisuću brojeva - e, to je velik doseg!