subota, 24. kolovoza 2019.

Iz zagonetačke fotoriznice (335)


Četvrti susret odgonetača i zagonetača Hrvatske (kraće SOZAH) održan je u Delnicama 13. lipnja 1987., a domaćin je bilo Enigmatsko društvo Goran. Sva natjecanja održana su u sportskoj dvorani osnovne škole u Delnicama  u kojima je sudjelovalo pedesetak zagonetača i odgonetači iz tadašnjih aktivnih klubova.


Na fotografiji natjecatelji slušaju posljednje upute prije početka natjecanja u Prvenstvu odgonetača Hrvatske za 1987. godinu (POH).

Neki Tip

3 komentara:

Hajro kaže...

Ako me sjećanje ne vara (što ne bi bilo nikakvo čudo) bio sam te subote u Delnicama, a sutradan na Grobniku. Ne sjećam se pobjednika u Delnicama, na Grobniku je to bio Wayne Gardner ispred Randyja Mamole. Tog vikenda YU košarkaška reprezentacija je pod vođstvom Kreše Ćosića izgubila neku važnu utakmicu na EU prvenstvu u Grčkoj, gledao sam prenos u hotelu u Delnicama. Sjećam se i da sam s Perom prije desetak godina raspravljao o Delnicama i ostalim pomenutim događajima i da je, naravno, Pero bio u pravu. Eto, malko nostalgije.

Nedjeljko Nedić kaže...

Pronaći ću taj podatak u Zagonetaču.

Nedjeljko Nedić kaže...

Bio si tada u Delnicama članom žirija zagonetačkoga dijela SOZAH-a skupa sa Štefom i Jurjem Sambolekom. Najbolji zagonetač bio je Stjepan Orešić, a ekipno VAZAK. Najbolji odgonetač bio je Darko Galić, dok je momčadski bio najbokji ZDČ. Nada Paić iz EKBV-a pobijedila je kod dama, a ekipno najbolje su bile VAZAK-ovke!