subota, 27. lipnja 2020.

U spomen (32) – DUŠAN ĐUKIĆ


DUŠAN ĐUKIĆ

(Kožuhe kraj Doboja, 16. travnja 1947. – Doboj, 23. lipnja 2020.)

U Doboju je nenadano 23. lipnja ove godine od Covida 19 preminuo dipl. inž. strojarstva, predavač na Višoj tehničkoj školi i Saobraćajnome fakultetu u Doboju i zagonetač Dušan Đukić. Obavijest je stigla od kolege Miloša Milićevića kojemu se iskreno zahvaljujem.

Đukić je rođen 16. travnja 1947. u selu Kožuhe kod Doboja. Odgonetao je  od 1960. Relativno je kasno ušao u sastavljačke vode, točnije   14. veljače 1981. , kada mu je u Čvor razbibrizi broj 382 izašao prvi rad - kriptogram. Od tada pa do danas objavio je više od 5.000 radova. Specijalnost mu bijahu kriptogrami, rebusi i skandinavke. Časopisi u kojima je surađivao su Čvor razbibriga, Čvor križaljka, Skandi Čvor, Mini Čvor, Vjesnikov kviz, Orbis,  Ara, Eureka, Novosti enigma, Piramida, Panskandi, Rubikon, dobojski Lavirint, Derventski list, Sezam, Mini Rubikon, Omladinski list, Nova svitanja (Doboj) i tešanjski Enigmatski đerdan. Bio je članom ZD „Čvor“ iz Bjelovara od 3. travnja 1981. Surađivao je u pripremi Enigmatskoga rječnika od šest slova, a sudjelovao je i na trima susretima zagonetača Jugoslavije. Nagrađen je 2019. Plaketom u povodu izlaska Enigmatskoga đerdana broj 1000. Predstavljen je u LSE-u, LZJ-u, MZD-u i AZJ-u.

Sahranjen je u rodnim Kožuhama 25. lipnja 2020. Počivao u miru Božjemu.

Nekrologije

Broj komentara: 9:

zarptica.53 kaže...

Neka mu je vjecna slava!

Slavko Bovan kaže...

Moje saučešće porodici i brojnim enigmatskim prijateljima.

Zdravko kaže...

Neka mu je laka zemlja!
Saučešće porodici.

Miroslav Cvetković kaže...

Bio je jedan od vernih čitalaca mog bloga. Počivao u miru!

RadojaR kaže...


Vječna mu pamjat!

Anonimno kaže...


Iskreno saučešće porodici Đukić od Šarićevih.

Vlašar

Nedjeljko Nedić kaže...

Drago mi je što sam ga upozano lani u Bobarama gdje bijah skupa s Tunjom i Ilijom. Uglađeni stari gospodin i vrstan zagonetač. Moja sućut obitelji i neka počiva u miru.

Gojko kaže...

Neka počiva u miru. Saučešće porodici

Cryptoman kaže...

Saučešće porodici. Žao mi je što nisam imao priliku upoznati ga.