nedjelja, 18. listopada 2020.

Iz zagonetačke fotoriznice (726)

 


Čvoraši Pero Galogaža, Davor Perkov, Demetrije Filić i Željko Jandragić pokušavaju dokučiti tajnu natječajnog zadatka na POH-u u okviru VI. susreta odgonetača i zagonetača Hrvatske 1989.

Neki Tip

4 komentara:

Anonimno kaže...

I Demetrije Filić

Nedjeljko Nedić kaže...

Dodajem ga.

Luka kaže...
Autor je uklonio komentar.
Luka kaže...

Na slici Čvorovci rješavaju zadatke s 1. Timskog prvenstva odgonetača Hrvatske, za koje je zadatke pripremo Hajrudin Hodžić.

Ipak ovaj vid natjecanje nije zaživio, a ja sam ga ponovno obnovio 1912. na 20. SOZAH-u, održanom u hotelu Sveti Križ u mjestu Arbanija na Čiovu (kod Trogira. Natjecanje je nazvano Trofej BOŽIVRAN, u kojem su najbolje bile dvije ekipe riječkog Feniksa ispred zagrebačkeKvizorame.

Doduše, 1984. u Zagrebu je održan 1. PZOM (prvenstvo zagonetačkih i odgonetačkih momčadi SR Hrvatske), koji je prerastao u današnji SOZAH, ali članovi tročlanih ekipa nisu sjedili zajedno, već odvojeno, a rezultati su se zbrajali.

Do tada na šesnaest susretima SZJ-a, timska natjecanja su vjerovatno (nisam bio sudionikom istih) rješavanja i sastavljanja ekipe za istim stolom. Takvo timsko natjecanje je održano 1990. na posljednjim XXII. SZJ u Puli, na kojem je pobijedila ekipaVazaka ispred Čvora i dvije ekipe Splićana.