četvrtak, 20. siječnja 2022.

Antikovidašenje (9)

Sada kada su ga se konačno riješili, red je oglasiti se na DUE po tom pitanju. Pogađate, riječ je o najboljemu svjetskom tenisaču i jednom  od najboljih u povijesti bijeloga sporta – Novaku Đokoviću.


Najprvo sam mislio da je pogriješio kada je otišao Dont Under, ali sada znam da nije. On je vrhunski sportaš, želi se natjecati, pobjeđivati i gubiti, a imao je i prijeko potrebnu valjanu medicinsku dokumentaciju zahvaljujući kojoj je neometano ušao u Australiju, državu koja je već dvije godine u raljama kovidaške mafije. Čak mu je i tamošnji sud dao za pravo. Ali, tada na scenu stupaju australski aparthejdaši, slijepi poslušnici svjetskoga koronaškoga šljama, u čiju se priču Đoković nimalo ne uklapa Njihovim nalogodavcima, naime, ne odgovaraju Đokovićeva slobodoumna stajališta spram svega, pa i koronašenja te su odlučili deportirati ga iz samo njima znanih razloga. Žrtveni australski glupson zove se Alex Hawke, ministar je za migracije, i ostat će upamćen kao idiot koji je spriječio Đokovića u osvajanju rekordnoga desetoga naslova na Australian Openu.


Zašto su se oni ovako izblamirali pred cijelim svijetom? Zbog povrijeđene sujete. Kovidaški kreteni kakvi već jesu, jednostavno ne mogu podnijeti da im jedan Srbin s Balkana soli pamet, ruši reputaciju i pobjeđuje njihove pelcovane pulene. No, to se od takvoga ološa i moglo očekivati pa držim da se oni nisu ni osramotili jer gori nikako ne mogu biti nego što su sada. Zato se poprilično osramotila Udruga svjetskih teniskih profesionalaca (ATP) koja niti prstom nije maknula u Đokovićevu obranu te njegovi kolege koji, obučeni u luđačke kovidaške majice, nastupaju na toj bezličnoj pelc-paradi umjesto da se solidariziraju s njim i napuste te koronaške orgije.


Stoga sada držim da je Novak Đoković postupio ispravno. Nadam se da je njegov slučaj konačno otvorio oči tolikima koji još uvijek slijepo vjeruju organizatorima ovoga zločinačkoga poduhvata protiv čovječanstva.


Slogovnica



Vodoravno: 1.) Sedamnaesto slovo grčkoga pisma, 2.) Ime bh. nogometnog stručnjaka Odovića (1955.-2020.), 3.) Javna ustanova za trgovanje dionicama, 7.) Bijela, crvena ili plava, 8.) Drvo topole, 10.) Mjesto kod Prilepa u Sjevernoj Makedoniji, 11.) Auto-oznaka za Karlovac, 12.) Svemrežna domena Venezuele, 13.) Slavni tal. nogometaš sa 60 utakmica za Azzurre i bivši europarlamentarac, Gianni, 15.) Popis, 17.) Ime hrv. rukometnoga trenera Červara, 18.) Najbolji tenisač današnjice na slici.

Okomito: 1.) Znani braz. nogometaš sa 122 susreta za Selecao (1946.), 2.) Treća nota solmizacije, 3.) U sportovima s loptom: prebačaj protivnika loptom u visokome luku (mn.), 4.) Proslavljena srb. glumica (1957., Grbavica), 6.) Mjesto kraj Bratunca u BiH, 9.) Vazdazeleni sredozemni grm s mirisnim listovima (mn.), 14.) Nije maleno, 16.) Samostalni dio instrumentalne skladbe, 19.) Inicijali srb. zagonetača, publicista i nakladnika, dr. sc. Đorđa Otaševića.


(neobjavljena slogovnica poslana Enigmi 2019.)


Necjepiša

Broj komentara: 7:

Anonimno kaže...

Down Under, a Don't Srat

Feniksovac kaže...

Kakve veze ima ovo tvoje pisanje o već prežvakanoj temi Đokovićevog preseravanja po Australiji sa enigmatikom. Možda si i ti trebao biti u odvjetničkom timu pa bi mu ovi dopustili da osvoji još jednu titulu. Ovaj što širi viruse i pravi se da nije znao da je zaražen neka to radi tamo gdje mu dozvoljavaju ali kod klokana i vombata nije prošlo.

Anonimno kaže...

A da mu ti organiziraš Ugljara Open?

Tonci M kaže...

Jedini komentar na temu koji ću dati je enigmatske prirode:

Mala promjena imena za Noleta:

NO-VAKS ĐO-KOVID :)
T.

Nedjeljko Nedić kaže...

Ja ne volim odvjetnike.
Noletu je zabranjen i nastup na RG-u.
Ugljara Open, izvrsno zvuči. Vjerojatno ne znate, ali u Ugljari nedaleko od moje kuće ima zemljani teniski teren čiji je vlasnik Ivo Martinović otac nekoć vrsne bh. tenisačice Sandre Martinović.
Ova tema nije prožvakana nego je samo početak. Pravo sranje slijedi u Kataru gdje će sigurno svi morati biti pelcovani da bi ušli u tu arapsku zemljicu.
Hrvatske su rukometašice popušile baš zbog pelcovanja, a ni Kauboji ne će bolje proći.
Nisam im ja kriv što se ne znaju pobuniti. Jedan je Nole, drugi je Kyrie Irving, a što je s ostalima?

Dejan Minić kaže...

Pre pojave korone i pre vakcinacije sam godinama smišljao rebuse, ali kako sam primio tri ˝fajzera˝ ni da maknem.
Šalim se, nema to veze sa tim, malo sam se umorio. Doduše, povremeno mi Bil Gejts šalje neke signale, ali ja na to ne obraćam pažnju:)

Nedjeljko Nedić kaže...

Dejo, šalje li ti pare? On je poštar!