srijeda, 22. lipnja 2022.

Nova Čvorova knjiga

Zvijezde enigmatskog neba

Kao da je ove godine postao običaj da pomalo kasnim, da sve više zaostajem u izvršavanju samom sebi datog obećanja, da ću još ove godine, svakog mjeseca pripremiti i otisnuti neku knjigu vezanu uz enigmatiku. Tješim se, valjda su godine u pitanju, ali eto ne dam se. Nova knjiga je pred vama da je prolistate i date svoj sud.


Dakle, u šestom mjesecu 2022. godine, čast je pripala Žarku Đokiću i njegovoj Zvjezdanoj galaksiji, zbirci zagonetaka koje nazivamo zvijezde. Objavljujući na blogu Slavka Bovana Enigmatika (tupljenje i oštrenje) prigodne rođendanske čestitke u mrežastoj ispunjaljci u obliku zvijezde, Žarko je skupio priličan broj takvih uradaka. Došli smo na ideju da se oni prikupe i otisnu u jednoj knjizi što je većim dijelom i učinjeno. Poseban dodatak su i fotografije slavljenika, novije ili starije, onakve do kakvih se moglo doći i koje čuvamo u nekim svojim arhivima i fotoriznicama. Da ne dužim, tu su se našle 234 čestitarske zvijezde a u knjizi su donesene prema rasporedu datuma u godini.

Posebna vrijednost su i dva tekstualna priloga iz pera Hajrudina Hodžića (O izdanju i autoru) i RadojeRacanovića (Čovjek slika sebe svojim djelima) koji su se prisjetili zajedničkih druženja i suradnje na polju enigmatike. Na kraju je pridodano i Kazalo zagonetača čije su zvijezde u okviru ove Zvjezdane galaksije. Knjiga ima 133 stranice A-5 formata, otisnuta je u boji, a najveći dio grafičke pripreme uradio je Andrija Đokić uz moju skromnu podršku.


Kao i sve knjige do sada i ova knjiga tiskana je u ograničenom broju primjeraka a može se naručiti od Čvor d. o. o. Bjelovar. Cijena knjige je 100 kn (u to je uključena i dostavna poštarina za Hrvatsku!), a uplate se vrše putem banke koristeći IBAN Čvora: HR 5224020061100002081, a u rubrici Poziv na broj unosi se OIB naručitelja. Bilo bi dobro da po izvršenoj uplati nazovete Tajništvo i javite točnu adresu za dostavu (tel. 043 244 050) i potrebne podatke javite na e-poštu jadranka@cvor.hr. Knjigu možete dobiti i pouzećem a cijena knjige i poštarine je 130 kn.

Za uplate izvan Hrvatske cijena je 17 eura (uključena je vrlo skupa dostavna poštarina za inozemstvo) a koriste se IBAN: HR 5224020061100002081, Swift code: ESBCHR22 i VAT: HR72793634017. Ne postoji mogućnost dostave pouzećem.

(sh)

4 komentara:

Nedjeljko Nedić kaže...

Kupujem!

Anonimno kaže...

Odakle ti pare?

Nedjeljko Nedić kaže...

Feniksovi honorari.

Anonimno kaže...

A Kvizoramini?