subota, 23. ožujka 2024.

VOLIM REBUS – nova knjiga ZD Čvor

Danas je prigoda da ZD Čvor predstavi svoju novu knjigu pod nazivom Volim rebus, autora PERE GALOGAŽE, jednog djeteta Čvora, ako to smijem tako reći, koji je svoje zagonetačko življenje počeo sedamdesetih godina prošlog stoljeća, dolaskom u uredništvo u Bjelovaru, sa svojim školskim prijateljem Željkom Jandragićem. Od tada pa sve do današnjih dana njegova zagonetačka zvijezda visoko sjaji, a za njim su tisuće  i tisuću raznovrsnih zagonetaka, časopisa, odgonetačkih nastupa i pobjeda kako u autorskim natjecanjima tako i među odgonetačima.

Njemu, jedna od najomiljenijih zagonetaka je rebus.U predgovoru knjizi pod naslovom Par riječi (kao i rubrika u kojoj se u svakom broju Feniksa obraćao čitaocima i suradnicima), kaže da mu je od prvih deset objavljenih zagonetki bilo pet rebusa, a nakon toga uvijek se našlo mjesta za ovu zagonetku u njegovom stvaralaštvu. Posebno danas kada je u zasluženoj mirovini i kada više vremena posvećuje upravo rebusu.


Knjiga Volim rebus izbor je gotovo stotinu i pedeset rebusa objavljenih na stranicama Feniksa, od onih u rubrici Antologija rebusa koju je godinama uređivao, do onih objavljenih „ovih dana“. Knjiga ima 84 stranice u boji(A5 formata).

Uz rođendanske čestitke Peri, recimo i to da očekujemo i nove zbirke njegovih zagonetaka u nadolazećim godinama.KnjigaVolim rebus tiskana je u ograničenom broju primjeraka a može se naručiti od Čvor d. o. o. Bjelovar. Cijena knjižice je 10 eura (u to je uključena i dostavna poštarina za Hrvatsku!), a uplate se vrše putem banke koristeći IBAN Čvora: HR 5224020061100002081, a u rubrici Poziv na broj unosi se OIB naručitelja. Bilo bi dobro da po izvršenoj uplati nazovete Tajništvo i javite točnu adresu za dostavu (tel. 043 244 050). Knjigu možete dobiti i pouzećem a cijena knjige i poštarine je 14 eura. Naručiti možete telefonski ili na e-mail: cvor@cvor.hr.

Za uplate izvan Hrvatske cijena je 14 eura (uključena jevrlo skupa dostavna poštarina za inozemstvo) a koriste se IBAN: HR 5224020061100002081, Swift code: ESBCHR22 i VAT: HR72793634017. Ne postoji mogućnost dostave pouzećem.


(sh)

Nema komentara: