srijeda, 3. travnja 2019.

Festival enigmatike "Una 2019."




Novo, šesto po redu, izdanje Festivala enigmatike na Uni održat će se u Bihaću između 10. i 12. svibnja 2019. u hotelu „Ada“. Cijena punoga pansiona u dvokrevetnoj sobi iznosi 65,oo KM. Sve sudionike očekuje više tradicionalnih natjecanja: kvizovka, sastavljanje križaljke bez rječničkih pomagala u roku od dva sata, anagramijada i nekoliko brzinskih zadaća.
Hajro nas sve poziva na druženje, odgonetanje i zagonetanje te na na nedjeljni izlet. Prijaviti se trebate na brzoglas broj: 00 387 37/318-100 ili na www.aduna.ba

Una Enigmatica 2019.

H. H.

Broj komentara: 7:

gogoo kaže...

Lijepa najava, nisam se već jako dugo vozio unskom prugom ni gledao Plješevicu.

Nedjeljko Nedić kaže...

Mislim da ta pruga nije u pogonu. A ceste za Bihać građene su radnim akcijama.

Hajro kaže...

Za prugu pitati Mesuda, to je njegova bransha. Sto se ceste tiche, rijetko atraktivna voznja, pogotovo ujutru. O mojoj voznji ne pitati Mesuda.

Neki Tip kaže...

Ako bude sreće i mi ćemo na izlet u Bihać. Rješavamo neke usputne probleme, no vidjet ćemo se ... Pozdrav!

Nedjeljko Nedić kaže...

Ja sam kolima išao 2016. i to ne želim ponoviti. Da imam vremena išao bih pješice.

Hajro kaže...

Bravo Stef, za unske planove, a i za rijech izlet, to je to...

Zaboravih pomenuti u prvom javljanju na temu pruge i ceste uz Unu. Nikad nigdje nisam vozio spektakularnije dionice nego nekad nocu uz Unu, znalo se desiti da smo uporedo ili u susret vozu koji izlazi iz tunela, bukvalno su cesta i pruga jedna uz drugu. Lijepo je i u Tijesnom (Banja Luka - Jajce) ali nema voza. Kad je o serpentinama rijech najljepshe je bilo na norveskom Trollstigenu (pogledati na https://www.youtube.com/watch?v=7e83KACnF9o). Sjecam se i Stefove voznje uz Komar, davno u bijelom tristacu.

Pominjanje pjeshacenja u kanjonju vraca sjecanja na kolone hodocasnika koji bi cestom uz Vrbas isli u Podmilacje kod Jajca (Sveti Ivo).

GLASNO TI JA, nista novoga od mene, pozdrav svima, vidimo se na Uni

Neki Tip kaže...

Što sam popularan kao vozač, mnogi me zagonetači pamte po tome više nego po zagonetkama, ali to je tako ... ja sam se vozio brzo, svi su o tome govorili, ali uvijek su se gurali meni u auto bez obzira na moju "divlju" vonju ... da, bila su to lijepa vremena ...