petak, 25. rujna 2020.

Nova Kviskoteka (85) – broj 1324

 „Naša stvar“, uvodnik koji u Kviskoteci piše Robert Pauletić, ovoga je puta s punim  pravom posvećen Ranku Skopalu. Na inim stranicama su križaljke, rebusi, premetaljke, skandinavke ..., pa onda vatikanka, Koširova „Sfinga pita“, kriptogramka s glavnim ključem od 16 slova, prilog o aroniji itd.

Ne ženim se ni ja – Kviskoteka!





(Robert Pauletić, Tonći Kulić, Zoran Radisavljević i Ankica Tomić, Kviskoteka broj 1324, 25. IX. 2020., str. 1, 3, 4, 22 i 35)

Kvisko

Broj komentara: 6:

Anonimno kaže...


Odgonetka rebusa: IDEALAN POSLANIK (ide Alan po slanik)

Vlašar

Dejan Minić kaže...

Više puta viđena i prva i druga polovina rebusa.

Robert je zaslužio da dobije nekakvo priznanje za vizuelnu prezentaciju (ovog i svih drugih) rebusa. Esteta je, razume da je rebus i idejna i vizuelna zagonetka, pa tako i sama ilustracija promoviše ovu vrstu zagonetke.

Anonimno kaže...

Zašto poneki ljudi ''zaobilaze istinu'' čak i u ovakovim prigodama kao što je ovaj uvodnik; ''odakle je poteklo sve što valja u hrvatskom zagonetaštvu.'' citat koji me jako pogađa jer negira, (nanemarujući) učinak ''Čvor-a''.
Strašno!


stjena

Anonimno kaže...

Zato što je čovjek bolesnik. Da nije bilo Čvora ko zna čime bi se bavili Kvizovi urednici Skopal, Kušić, Nazansky, Kutnjak, Pejić.

Nedjeljko Nedić kaže...

Robijev uvodnik sam objavio poradi Ranka, a ne Robija. Njegova su mi stajališta poznata, kao i odnos Čvorovaca i kvizovaca.

Nedjeljko Nedić kaže...

Odgonetka je točna.