srijeda, 30. rujna 2020.

Rebusi sa SOZAH-a

 Zadani pojam u postavci rebusa bio je ACO (nadimak najpoznatijega oraškoga nogometaša svih vremena Aleksandra Živkovića (1912.-2000.) koji je u 15 reprezentativnih susreta za Jugoslaviju polučio 15 zgoditaka). Donosim ih nekoliko u pisanome obliku.

PAPARACO (papar Aco) – Luka Pavičić

STARA COKULA (star Aco kula) – Sreten Perić

JEDINAC OSVAJA ROME (J Edin Aco s vajarom E) – Adnan Spahić

AS IMA COVID (Asim Aco Vid) – Pero Galogaža

ACOSTA LIKUJE (Aco Stal i kuje) – Marijan i Nedjeljko Nedić (izvan konkurencije)

ZDR-ovci

4 komentara:

Dejan Minić kaže...

Indirekt PAPARACI sa postavkom ˝Biber Aleksandru˝ je odavno poznat, a STARA COKULA (sa Acom Pejovićem) je nedavno, 23. maja 2020.,bila na TIO.

U datom vremenskom roku, sa zadatim pojmom, uopšte nije lako sastaviti nešto valjano. Pero je vrlo lepo uklopio da ideja bude superaktuelna.

Nedjeljko Nedić kaže...

Perin rebus i za mene je najbolji. Na natjecanjima nema ni uvjeta, ji vremena za provjere. Bitno je da je sastavak ispravan.

Anonimno kaže...

Na natjecanjima u sastavljanju zagonetki obaveza je organizatora da u žiriju ima tri do četiri suca. Više ljudi više zna. Ovaj izniman SOZAH iz objektivnih razloga je bio one man show - svi zadaci su bili Nedjeljkovi, sve je žirirao Nedjeljko... Hvala mu. Već na sljedećem SOZAH-u u Varaždinu obaveza Vazakovaca bit će da osiguraju tročlani žiri za sastavljačko natjecanje ili ga neće biti. Pero

Nedjeljko Nedić kaže...

Nije baš tako trebalo biti.
Rješavački i sastavljački zadaci su 5 : 5 - Ilija i ja. U rješavačkome žiriju je trebao biti Jovan Nedić koji uopće nije došao, a u sastavljačkom Ilija koji je u subotu morao nekome na krizmu. Marko i Žarko su nadgeladli natjecanja, no za žiriranja nisu.