četvrtak, 6. siječnja 2022.

49 + 49

 



(Mladen Marković, Skandi Feniks broj 1172, 28. XII. 2021., str. 2 i 3)

Bjelinaš

Broj komentara: 8:

Миле Јанковић kaže...

Očaran sam sa ovim "majstorijama".

Anonimno kaže...

Bedne beline

Nedjeljko Nedić kaže...

Bjelina 7 x 7 u bilo kojem od kutova ne može se sastaviti s jedricama. I moje objavljene su slične ovima.

Mandrak kaže...

Sve ikada objavljene ugaone beline ovog formata u gornjem levom uglu su strukturalno slične. Ako je i bilo onih koje su izlazile iz tog okvira, to se dešavalo retko i samo u posebnim prilikama.
Ja ovo nisam sastavljao za paradu, niti da bih očarao polupismene enigmatske trećeligaše poput gorepotpisanog g. Jankovića bez repa i brnjice.
To su samo dve dekorativne beline koje sadrže 14/14 lakih pojmova.

Anonimno kaže...

Blago rješavačima

Mandrak kaže...

Nešto razmišljam: svako ima pravo da napiše glupost na ovom ili bilo kom drugom blogu. Komentator može biti najobičnija veprova glava za tastaturom, kakva fukara u prolazu ili degenerisani kompleksaš koji se stidi svog imena, zacelo opravdano.
Ali, kad se poslažu takvi otrovni osvrti, a blogogazda ne ume da ih obriše, može se steći utisak da je o čemu se pisalo zaista diskutabilno. A nije, jer da jeste, otvorila bi se zdrava diskusija.

Dakle, belina gore levo se radi ovako. To je ta tradicionalna forma i, kako god rezultat delovao nekom paceru, svaki pravi enigmata zna da to nije lako sastaviti na ovom nivou težine i sadržinske čistote. Eto, da je lako, i gorepotpisana veprova glava bi u svojoj autorskoj karijeri koja je trajala 15-20 godina napravila bar jednu takvu, pa bi to neko zapamtio, pa bi pohvalio polupismenog autora itd. Ali ne, on (da ne kažem: ono) je u životu objavio na stotine, možda na hiljade istih, jeftinih, idejno praznih i sadržinski bljutavih ručno rađenih belina, od kojih nijedna (bukvalno: NIJEDNA) nije zavredela ničije citiranje. Umesto po tim "očaravajućim" belinama, veprovu glavu svi znaju samo po bahatosti, pokvarenštini, nedostatku elementarnog obrazovanja, opštem intelektualnom i moralnom deficitu i, naravno, po milion istih programski generisanih belina 6 x 6 sa Arnautima i umlautima. I kad jedna takva glava koja de fakto i ne pripada enigmatskom društvu komentariše bilo čiji rad, pa makar bio moj, to se prosto mora označiti kao nenormalno.

Миле Јанковић kaže...

Kao prvo ja se uvek potpišem tako da oni nepotpisani komentari nisi moji, a ti hitno da ideš u ludnicu jer ti je tamo i mesto, ima još nade da se izlečiš.

Mandrak kaže...

Grok-grok, divlja svinjo na dve noge. Nisam ti ja sindikalac, guraj tu smrdljivu njušku nekom drugom u gu*icu ako nećeš defeciranu motku po ušima.
I potpisivao se ili ne, svi odlično znaju koliko vredi tvoje ime.