utorak, 14. ožujka 2023.

XV. ZeKa 2023. u Dugoj Resi

Proteklog vikenda u hotelu Frankopan okupilo se 25 ljubitelja logike i gostiju. na tradicionalni XV. po redu logički turnir ZeKa. U subotu na ručku nam se pridružilo sedmero enigmata, na zanoviteljsku skupštinu HZS-a, a navečer nas je posjetio Goran Vodopija sa sinom.

Rješavana su četiri seta, i dva brzinca koje je pripremio Luka Pavičić. Turnir je otvoren minijaturama Petgra Štambuk, kojih je najviše riješio Stracenski, dok je vizuelni zadatak – Vjetrenjača Karla Zavackog, prvi skužio Dalibor Grđan. Boras je jedini riješio sve mrežate zagonetke Valtera Kvalića, a u klasičnoj enigmatici najbrži rješavač je bio Petar Štambuk. Za kraj su ostali sudoku-zadaci, brzinac TermoSudoku (izvor: Ali Kılıç) i set Siniše Hrge, u kojima je pobjedu odnijela reprezentativka Tina Bratim, juniorka iz  Žrnovnice.

Pobjednik ZeKa ’23 sa svega 10 punata prednosti je Petar Štambuk ispred Tine Bratim i Siniše Borasa. Nedjeljno jutro je po običaju rezervirano za rješavanje timskog zadatka Ciklotron Nikole Živanovića. Natjecatelji su prema plasmanima podijeljeni u pet ekipa, a Borasov tim je prvi predao riješeni zadatak. Za njim predaje Sandin tim, a potom skoro istovremeno Krešini Teškaši i Petrovi Splićani. Uslijedila je provjera ispravnosti rješenja, i utvrđuje se da je Krešin i Petrov tim napravio grješku u jednom, a Borasovi u dva zadatka,  Dakle, pobjednik turnira je Sandin tim bez grješke, a uz pomoć VAR- tehnologije utvrđuje se da je Krešin tim svoja rješenja predao par stotinki minute prije Petrovog, te se oni diče titulom doprvaka.


(Tina Bratim, Petar Štambuk i Siniša Boras)

Za aktivno korištenje slobodnog vremena potrudio se Siniša Boras, koji je pripremio enigmatski Sherlock Holmes, a uz obveznu pijaču bilo je ugodnih ćakula, te igranja karata i društvenih igara. Hotel je u subotu navečer imao proslavu Dana žena uz glazbu, te se nekolicina logičara okušala i u plesnom umijeću. Sljedeće druženje je zakazano za jesen, kada bi se na ovoj destinaciji trebao održati II. Masters ELQ Lige.


LuPa

2 komentara:

gogoo kaže...

Dobar izvještaj sa ZeKa. Pozdrav Luki.

Nedjeljko Nedić kaže...

Jest i ja ga pozdravljam!