Moj popis blogova

ponedjeljak, 17. prosinca 2018.

Nebojša 49'rs


U samo jednome broju Super Feniksa Nebojša je Dragomirović objavio čak pet križaljaka s bjelinom 7 x 7 od kojih je najbolja talijanka. Stoga ga bez ustezanja mogu nazvati Fortinajnersom. Ovo je zbilja teško ponoviti. (Nebojša Dragomirović, Super Feniks broj 94, 13. XII. 2018., str. 8, 30, 31, 96 i 97)

Bjelinaš

3 komentara:

Бранислав Никић kaže...

Nebojša velemajstore!

Миле Јанковић kaže...

Kada je u belini 7 uspravna i 7 vodoravna reč (isto važi i za prvu vodoravnu i prvu uspravnu reč) monotona, nema govora o nekoj vrhunskoj belini koju je teško ponoviti. Ovo uopšte nije teško sastaviti.

Evo jedne beline koja je po meni mnogo bolja od ove
http://srpskaenigmatika.blogspot.com/2017/05/majstorska-belina-iz-feniksa-br584.html

Mogao sam da nađem i neku belinu od Marka Mihaljevića, ali sada nemam baš mnogo vremena za to, i on je imao mnogo bolje beline 7x7 od ove.

Nedjeljko Nedić kaže...

Ja sam ovo izdvojio zbog velikoga truda koji je Nebojša uložio u sastavljanje znajući da ima mnogo boljih bjelina 7 x 7 od svih ovih pet među koje se svrstava i ona koju ti navodiš Mile. U mojem arhivu ima više od 100 križaljaka s ovakvom bjelinom.
Osobno nikome ne bih preporučio sastavljanje bjelina 7 x 7 u skandinavku 14 x 17 s dvama otvorima jer vrve jednoslovima, dvoslovima, kraticama i crnim poljima na svim (ne)mogućim mjestima.