subota, 29. kolovoza 2020.

Zahvala ZKD-a


Donacije knjiga Zagonetačkome klubu „Dragalić“ i Gradskoj knjižnici Nova Gradiška

Hvala donatoru Franji Tušeku!

U Zagonetački klub Dragalić stigle su dvije donacije knjiga koje je tiskala bjelovarska tvrtka Čvor s kojom odlično surađujemo. Neumorni Stjepan Horvat, koji ni u mirovini ne miruje, nego intenzivno radi na pripremi svojih i knjiga istaknutih zagonetača, rekao mi je da nam je knjige donirao Franjo Tušek - jedan komplet Zagonetačkom klubu Dragalić, a drugi komplet Gradskoj knjižnici Nova Gradiška za Zavičajnu zbirku. Šest knjiga priredio je Franjo Tušek, tri Stjepan Horvat, dvije Boris Antonić i jednu Nedjeljko Nedić.


Kolega Franjo Tušek s kojim sam se osamdesetih godina puno družio, bio je i suradnik NG novina, rođen je i živio u Starom Petrovom Selu i jedan je od istaknutih zagonetača, aforističara i publicist novogradiškog kraja. Autor je i urednik većeg broja knjiga i rječnika, radio je i kao urednik u bjelovarskom Čvoru o čemu ćemo uskoro opširnije pisati.

Kolegi Franji Tušeku hvala na donacijama, a hvala i Stjepanu Horvatu, Borisu Antoniću i Nedjeljku Nediću na nesebičnom trudu koji ulažu u pisanje, pripremanje i tiskanje zagonetačkih knjiga.

Vjeko Hudolin

Nema komentara: