petak, 28. prosinca 2018.

Novi Pučki kalendar BBŽ-a


„Čvor“ dd Bjelovar objavio je novi Pučki kalendar Bjelovarsko-bilogorske županije. Na njegovih 160 stranica može se  pročitati mnogo o sadašnjosti i prošlosti BBŽ-a. Izdvajam prilog vezan za 50. obljetnicu ZD „Čvor“. Pučki kalendar uredili su Franjo Forjan, Hrvoje i Stjepan Horvat. Zanima li vas, možete ga nabaviti u Čvoru.





Suradnik

Broj komentara: 8:

Neki Tip kaže...

"Pučki kalendar BBŽ" izlazi već 25 godina (ovo je 25. godište) i to je dio bogate izdavačke djelatnosti "Čvora" koju sam godinama vodio, a eto još i danas nešto od toga vodim. Jedno vrijeme sam uređivao "Pučki kalendar SMŽ" (u suradnji s Franjom Martinovićem, književnkom i humoristom - jedno vrijeme zaposlenim u "Čvoru"). U planu je bilo izdavanje sličnih kalendara za još nekoliko županija, ali to se nikada nije ostvarilo, no iz tih ideja rodili su se neki drugi kalendari...
Koristim ovu prigodu da svima pratiocima ovog bloga čestitam nadolazeće praznike i poželim sve najljepše u 2019. godini!

Nedjeljko Nedić kaže...

Znamo mi da je naš Štef neumoran. Hvala na čestitkama u ime svih pratitelja ovoga bloga.

gogoo kaže...

Lijepo! nadam se preko poznatih u BJ dobiti ovaj Pučki kalendar, a nadam se vidjeti ovaj kraj kad bude sajam u Gudovcu, neki su me pozvali na fiš u kotliću. (Poslao sam ti skandice, nadam se da nisu loše.). Pozdrav od gogoo.

Zdravko kaže...

Srdačno hvala na čestitkama! Uzvraćam čestitkama, želim svima sve najbolje u predstojećoj 2019. godini!

Nedjeljko Nedić kaže...

Gogoo: ti ćeš u Gudovac sigurno pješice!

Zdravko: koliko je u minusu u Norveškoj?

Zdravko kaže...

Hvala na pitanju Nedjeljko, informacije iz prve ruke: Nije strašno uopće, najnoviji snijeg pao prije desetak dana, pa poslije kiša, temperatura -3, skroz neobično za ovo doba godine, jer zna biti od - 10 do -23. Ne puše dašak vjetra. Nije hladno uopće. Gora je nekoliko puta ona moja dalmatinska bura kad se stušti sa Velebita. Ali utoliko draža :-)

Koristim "poslovno školske-božićne praznike" od 21. decembra do 2. januara, pa sam iskoristio priliku da skočim juče, u petak, u Švedsku. Razdaljina do Švedske je 120 km, a dalje u unutrašnjost Švedske još toliko, sitnica za skandinavske razdaljine. Bilo je fenomenalno, fantastično voziti, tamo je veći snijeg, možda 2-3 stepena hladnije, ali perfektno za šetnju, možda malo (pre)toplo za doba Božića i Nove Godine.

Imaju Norvežani jednu dobru poslovicu, sažetu tokom svih vjekova boravka na ovim prostorima: NEMA LOŠEG VREMENA, SEM LOŠE ODJEĆE I OBUĆE. I to je istina, a ona posljedično "tjera" nabavljače, a onda i proizvođače da ponude i plasiraju najbolje proizvode na skandinavskom tržištu.

SRETNI PRAZNICI!

Zdravko kaže...

Mala ispravka: SAMO (ne sem)

Nedjeljko Nedić kaže...

Hvala ti, Zdravko, na informaicjama iz prve ruke!