petak, 19. srpnja 2019.

U spomen (23) – VOJISLAV TRUMPIĆ


VOJISLAV TRUMPIĆ

(Gnjilane, 7. siječnja 1936. – Beograd, 16. srpnja 2019.)



U Beogradu je 16. srpnja 2019. preminuo srpski zagonetač i aforist Vojislav Trumpić. Rodio se u Gnjilanu na Kosovu. U rodnome je gradu pohađao osnovnu školu i gimnaziju, dok je diplomirao na beogradskome Filološkome fakultetu na grupi za jugoslavensku književnost i srpskohrvatski jezik. U prosvjeti je, većma u Jagodini i okolici, radio do umirovljenja 1995.
Prvi enigmatski rad, ispunjaljku s premetaljkom, objavio je u Razonodi miliona u jesen 1975. Kasnije je surađivao u izdanjima EK-a „Beograd“, časopisima koje su uređivali članovi UE-a „Vuk Karadžić“ te u Novosti Enigmi, Huper enigmatici, Iksu ... i više neenigmatskih listova. Objavio je oko 2.000 raznih zagonetaka.

Bio je članom Enigmatskoga kluba Beograd, Udruženja enigmata Vuk Karadžić i Enigmatskoga kluba "Nova zagonetka". Predstavljen je u Leksikonu srpskih enigmata iz 2007. Sudjelovao je na devet SES-ova.

Sahranjen je 18. srpnja 2019. na groblju u Jagodini. Počivao u miru Božjemu!

Nekrologije

2 komentara:

Anonimno kaže...


Vojislav TRUMPIĆ je bio i poznati pesnik. Poslednje članstvo mu bilo mu je u EK "Nova zagnetka" (bez članstva u ESS). Učestvovao je na 9 Susreta enigmata Srbije (poslednji put na 14. SES-u u Boru 2014. godine).
Iskreno saučešće supruzi Dragici i porodici izražava porodica Šarić.

Vlašar

Nedjeljko Nedić kaže...

Nisam ga upoznao. Ovih podataka nema u LSE-u.