ponedjeljak, 15. veljače 2021.

Feniksova antologija (22)

 


(Branko Stojanović, Feniks broj 57, 13. II. 1997. i Zvonimir Kurpes, Feniks broj 94, 16. VII. 1998. te Feniks broj 681, 11. II. 2021., str. 24 i 25)

Antologičar

Broj komentara: 5:

Rešad Besničanin kaže...

Interesantno je da koju god Kurpesovu križaljku iz Feniksove antologije riješili u njoj ćete naći desetak množina i približno toliko glagola.
Tako i kod ove - 11 množina i 6 glagola.
Ovo je samo moja konstatacija. Ja nemam ništa protiv upotrebe množina i glagola prilikom sastavljanja križaljaka. Zapravo, množina i glagola itekako ima u mojim križaljkama! A množine i glagoli su zapravo posljedica nastojanja autora za što manjim broju crnih polja.
Znam da ima i suprotnih mišljenja (ne obazirem se na njih), ipak je jedan od mojih uzora (pored Bokija i Železnika) bio i veliki Eskulap.

Anonimno kaže...

Raspored crnih polja daje ovoj križaljci mnogima nedostižnu ljepotu. Pero

Nedjeljko Nedić kaže...

Broj crnih polja je ključan. Od svih redaka i stupaca samo u jednom su 4 crna polja. U cijeloj su križaljci samo 3 dvoslova. Riječi su sigurno valjane jer je Doktor sastavljao iz glave.

Anonimno kaže...

Ova križaljka nema dvoslova, jer se rubni ne računaju. Ima tri troslova i dva četveroslova iz sredine. Bojim se da pojam "dvoslov u sastavljanju križaljke" Nedjeljko u ovom životu neće shvatiti. Ali nema veze.... Pero

Nedjeljko Nedić kaže...

Nemoj se bojati jer sigurno neću.