subota, 23. listopada 2021.

Bili smo na SOZAH-u (5)

Otkako sudjelujem na SZOJ-evima i SOZAH-ima ne sjećam se da je ikada bila ovolika razlika u bodovima između prvoga i drugoga kao na ovogodišnjem FEFeronu. Razloga tomu je više: previše zadataka, samo 1,5 sati za rješavanje i Tonči u formi. Većini nas starijih zapravo je trebala još sat vremena i svi bi dostigli 900 bodova.



(Tonči Milat, Valter Kvalić, Adnan Spahić, Željko Marinović, Stjepan Horvat, Miljenko Košutar, Pero Galogaža i Marko Mihaljević)


(Tonči  Milat, Željka Kvalić i Živko Barišić)

Sudionik

3 komentara:

Anonimno kaže...

Bilo je zadataka koji su nosili 135 bodova, pa je razlika samo jedan riješen rad više. Podijeli sve sa 10 pa ćeš vidjeti da nije velika postotna razlika. Prije šest godina u Donjem Vidovcu bilo je manje dobrih rješavača pa je razlika na Feferonu bila veća. Jednostavno, kod Galićeva Feferona bodovanje je mnogo izdašnije... Pero

Nedjeljko Nedić kaže...

To nisam zapamtio, ali je sigurno točno.

Tonci M kaže...

Za mene najzabavniji dio SOZAH-a: Darkovi zadaci su bili kreativni I svaki je zahtijevao par minuta citanja pravila prije nego se odabere strategija: prvi je igrom slučaja bio posebno zahtjevan, i bilo ga je mudro ostaviti za kraj, a najprije pokupiti “sigurne” bodove (osmosmjerka s dvoslovima, klasična križaljka s Franjama, hrvatska sela, filmske dopunjaljke…). Nisam započeo jedino X-faktor i kriptograme, možda ih danas uzmem na terasu:)