utorak, 18. lipnja 2019.

Zadatak 3. kola OPSUE-a


U trećem kolu 1. Otvorenog prvenstva Srbije u enigmatici na programu je sastavljanje rebusa. Zadatak takmičara je da naprave klasični rebus, čija dužina će biti od 10 do 25 slova,  koji će u sebi sadržati slova R, E, B, U, S (svako barem jednom). Pomenutih pet slova mogu i više puta da se pojavljuju u frazi i rešenju, ali nije dozvoljeno da idu baš tim redom, osim ako između njih postoji barem jedno slovo.

Primer rebusa koji ispunjava uslove takmičenja: ČAK I JAPANCI RIBU SOLE (čakija, panciri, busole). Slova R, E, B, U, S ne čine niz od pet uzastopnih slova, a igrom slučaja, svako se jednom pojavljuje u rešenju.

Svaki takmičar može da pošalje najviše četiri rebusa za šampionat. Poželjno je da autori ilustracije pripreme sami, čime će olakšati posao organizatorima. Radove pošaljite na mejl: enigmatskisavezsrbije@gmail.com ili na adresu ED "Dr Đorđe Natošević", Beogradska 12, 25000 Sombor, najkasnije do 15. jula 2019. Nakon što žiri pregleda prispele rebuse, 12 najboljih sastavljača dobiće bodove (25, 20, 15, 12, 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1). 

Organizatori

Nema komentara: