petak, 16. srpnja 2021.

Nova Kviskoteka (127) – broj 1366

Posve očekivano na naslovnici je tal. nogometaš Lorenzo Insigne. Još od one sramote iz 1982. ja ne volim Talijane, a sada sam, kao i većina ljubitelja nogometa, navijao za njih. Pored Azzurra, u novome broju Kviskoteke slave i Đoković, Federer i Nadal, Mate Rimac, Barbara Matić, Sergej Ćetković ...

Forza Kviskoteka!


Turistička premetaljka

POPUNILO NAS!




(Robert Pauletić, Slobodan Crnčević, Maksim Antić i Tihomir Jelić, Kviskoteka broj 1366, 16. VII. 2021., str. 1, 6, 8, 21 i 49)

Kvisko

Broj komentara: 6:

Božo kaže...

BOKSAČ MALAKSAVA
bok,sačma,lak,Sava

Миле Јанковић kaže...

A šta je bilo 1982.?

Anonimno kaže...

Ni meni nije jasno o kakvoj sramoti je riječ?Koliko se sjećam Italija jest jadno igrala u prvom krugu,no u drugom je prosto razvalila same favorite Argentinu,Brazil,Poljsku i u finalu Breitnerovu Njemačku.

Nedjeljko Nedić kaže...

Sramota: 1.) Prvi su krug prošli s tri neodlučena rezultata (1:1, 0:0 i 1:1) i to je jedini takav slučaj u povijesti SP-a;
2.) U drugome krugu Gentile je morao biti isključen i na utakmici s Argentinom (poderao je gaćice Maradoni) i s Brazilom (poderao je dres Zicu), ali nije i onda se pojavio Rossi. Da je isključen na jednoj od tih utakmica, Brazil bi prošao.

Božo: točno!

Anonimno kaže...

Što tek reći za onaj divljački mae geri Haralda Schumachera u stomak Battistona koji je prošao bez ikakve kazne i ode Njemačka nezasluženo u finale.RankoN

Nedjeljko Nedić kaže...

To nisam spomenuo jer Talijani nisu ništo krivi. To je najgrublji prekršaj u povijesti SP-ova koji je izravno utjecao na rezultat. Da je Schumacher isključen, a morao je biti, Fischer ne bi mogao ući i Francuzi bi vjerojatno bili prvaci.
Zahvaljujući tomu SP-u, na kojem je i Jugoslavija izbačena uz pomoć sudaca, shvatio sam da se nogomet igra i nekim drugim sredstvima.