nedjelja, 11. srpnja 2021.

U Cerniku predstavljena monografija o Tihomiru Podkonjaku

Zagonetački klub Dragalić i općina Cernik u petak su, 9. srpnja 2021., točno na petu godišnjicu smrti hrv. zagonetača i grafičkoga dizajnera Tihomira Podkonjaka (1970.-2016.), javnosti predstavili monografiju „Dobri duh Cernika“ (Tiho Podkonjak – Eznol Ispiski) Vjekoslava Hudolina i Branislava Modrića. 


Skup je održan u Slavinome domu, nazvanome po Vjekoslavi Tomlinović (1923.-1992.) koja je sav svoj imetak darovala HPD-u „Tomislav“ iz Cernika. Među nazočnima bio je i cernički načelnik Vitomir Žakić, Pero Galogaža urednik Feniksa i Super Feniksa, časopisa u kojima je Podkonjak ostvario naplodonosniju suradnju, i bivši cernički gvadijani fra Josip Vukoja i fra Ante Perković.


O samoj monografiji, ali i o Tihomiru osobno, biranim su riječima govorili autori Modrić i Hudolin, koji je i vodio predstavljanje, urednik Galogaža, načelnik Žakić, prosvjetni djelatnik Mato Ordanić i Tihomirova supruga Sanja Podkonjak. Iz njihovih se izlaganja mogla iščitati nevjerojatna ljudska dobrota rano preminuloga Tihe Podkonjaka, njegova privrženost obitelji i crkvi  i spremnost da pomogne u svakoj prilici onomu ili onima kojemu je to potrebno.


(Branislav Modrić, Pero Galogaža, Sanja Podkonjak, Vitomir Žakić i Vjekoslav Hudolin)


Kao dodatni sadržaj nazočni su imali prigodu razgledati neke od tiskanih uradaka koje je priredio Podkonjak i nekoliko njegovih priznanja. Skup su medijski popratili novinari Radio Prkosa iz Nove Gradiške.




Tijekom trajanja skupa na videozidu prikazivani su Podkonjakovi radovi iz Feniksa i Super Feniksa objavljeni u monografiji.



Nazočnik

3 komentara:

Aljoša Vuković kaže...

Spuneristički rebus: Lula mira (mula, lira)

Indirekt: Lavež (lave Ž)

Aljoša Vuković kaže...

Kriptogram: Anagrami (premeti imena od kojih se uzima prvo slovo (A)nka, (N)ikola, (A)dam, (G)oran itd.)

Nedjeljko Nedić kaže...

Da, Aljoša!