srijeda, 22. svibnja 2019.

Iz zagonetačke fotoriznice (262)


Svečanoj proslavi 50. obljetnice „Čvora“ prisustvovala je i dr. sc. Orsolya Žagar Szentesi. Vjerujem da će se mnogi upitati tko je ona pa samo nekoliko riječi o njoj.

Orsolya je bila učenica osnovne škole kada sam je upoznao u Budimpešti. To je pokćerka dragog enigmatskog prijatelja Laszla Tiszaija, urednika Fülesa s kojima smo sudjelovali u brojnim zagonetačkim događanjima. Orsolya je počela uz naša druženja učiti hrvatski, kasnije je upisala i srednju školu gdje je mogla dodatno poboljšati svoje znanje hrvatskog jezika. Studirala je u Budimpešti i diplomirala na slavenskim jezicima, a našom pažnjom primljena je i na Filozofski fakultet u Zagrebu gdje je stekla zvanje doktora znanosti i danas je voditeljica Katedre za ungarologiju na ovom fakultetu. Naravno, udala se u Hrvatskoj i danas ima dvije prekrasne djevojke studentice u Zagrebu gdje živi.


Na slici Orsolya je došla prenijeti čestitke i od udove Agnes, svoje majke i supruge sada pok. LaszlaTiszaija. Meni u krilu sjedi moj mlađi unuk Gabriel, možda jednog dana budući zagonetač.

Neki Tip

Nema komentara: